fbpx
מישל פלטניק, מתוך תערוכת יחיד בגלריה של האוניברסיטה הפתוחה, רעננה. צילום: טל ניסים
מישל פלטניק, מתוך תערוכת יחיד בגלריה של האוניברסיטה הפתוחה, רעננה. צילום: טל ניסים

קלאסיקה מעורבבת. המלצות סוף השבוע 10-12.7

העידן העכשווי מתאפיין בערבוביה וחוסר היררכיה. כולנו מרגישים את זה בכל פעם שאנחנו פותחים את הטלפון ומקבלים בתוך דקה וחצי חדשות מבהילות מקצה העולם (או מהחצר האחורית של הבית) וידאו מצחיק של חתול וסקירה על יצירת מופת אמנותית מהעבר. גבוה ונמוך, עבר והווה, אמת ושקר כולם מתערבבים לעיסה אחת סמיכה ומבלבלת. מצבים מבלבלים יכולים פעמים רבות להיות מנוע ליצירתיות, וכך נראה שגם כאן יש הזדמנות, ליצירה של שפה ומשמעות חדשה שהיא רלבנטית לרגע הזה ממש.
תערוכות השבוע מציעות מן ערבוב משמעויות, סגנונות וזמנים שכזה – אחד מעמודי התווך של האמנות הישראלית מציג בגלריה קטנה בתל אביב; צייר ריאליסטי משתמש בטכניקות קלאסיות ומתכתב עם רגישויות עכשוויות וציור איקוני מתפרק לסך חלקיו בוידאו ופיסול. זה כאוטי, זה מבולגן, זה קצת מופרע ואנחנו מתים על זה.
בגלריה בזל תערוכה של הענק פנחס כהן גן; בגלריה רוטשילד השקט המעמיק של בועז לוונטל; בגלריה של האוניברסיטה הפתוחה מישל פלטניק מפרק את הגרניקה האיקונית. וגם – פסטיבל סרטי אמנות של ארטפורט בשיתוף מוזיאון ישראל.
שיהיה סוף שבוע נעים ושקט ככל האפשר ושישובו כולם הביתה – עכשיו
שני ורנר וצוות Talking Art

'דמות – צורה – נוסחה', תערוכת יחיד של פנחס כהן גן. אוצרת: נירית דהן
פנחס כהן גן הוא מענקי האמנות הישראלית המודרנית. הוא ענק לא רק בגלל משך הזמן (הרב) בו הוא פועל בשדה ולא רק בגלל רוחב היריעה (העצום) של יצירתו. כהן גן הוא ענק בראש ובראשונה בגלל שאפתנות רעיונותיו והתעוזה והתנופה בה ביטא אותם לאורך השנים. השפה האיקונית שבנה לאורך השנים משמשת אותו מעבר ליצירה של "תמונות יפות", מבחינתו היא מכשיר של ממש לחקירה מעמיקה אל תוך עצם טבעו של האדם והדרך שבה הוא בא במגע עם העולם שסביבו. אפשר לחשוב על עבודותיו של כהן גן, אם כן, כאל סוג של "קצה קרחון" שהוא רק החלק הגלוי מתוך עולם קונספטואלי עשיר ורב רבדים שמתגלה רק במבט שני ושלישי. תערוכה של ענק כזה בגלריה קטנה יחסית כמו גלריה בזל היא הפתעה מסקרנת והיא מאפשרת מבט אינטימי וקרוב יותר על גוף עבודות שהוא בשר מבשרה של ההיסטוריה המפוארת של האמנות המקומית. לרוץ לראות.
אירוע פתיחה: 11.7, גלריה בזל, רחוב בזל 34, תל אביב
התערוכה תוצג עד 9.8. שעות פתיחה: ראשון – חמישי: 10:00 – 19:00, שישי – שבת: 10:00 – 14:00

'בְּשָׁעָה הַסְּגֻלָּה', תערוכת יחיד של בועז לוונטל. אוצר: מידד אליהו
בועז לוונטל שייך לסוג האמנים שההתעמקות, ההתבוננות הממושכת והעבודה העמלנית והקפדנית הם בשבילם כלי עבודה חשובים בדיוק כמו, אם לא יותר, מהמכחול, הקנווס והצבע עצמם. עם רקע שמשלב לימודים בבצלאל יחד עם השתלמות בבית ספר "התחנה" המתמחה בציור ריאליסטי ואף לימודי קליגרפיה מסורתית אצל מאסטר ביפן – לא פלא שיצירותיו של לוונטל הן מופת של עומק, שקט ומבט חודר. תערוכתו החדשה של לוונטל בגלריה רוטשילד מגיעה אחרי סוג של "עוצר תערוכות" שכפה על עצמו במטרה להתמקד בעבודת סטודיו שקטה וחסרת הפרעות. התוצאה היא תערוכה ששמה מתכתב עם שירו של ת"ס אליוט ומסמלת שעת דמדומים בה מתפרק הסדר הקיים וקם משהו חדש – אחר. כמו תמיד אצל לוונטל העבודות נשענות באופן מעמיק על נושאים וטכניקות מסורתיים אך מרשות לעצמן להביט אל הרגע הנוכחי במטרה למצוא פתרונות רלוונטיים לעין העכשווית.
אירוע פתיחה: יום חמישי, 10.7, גלריה רוטשילד אמנות, רחוב מאור משה 2, תל אביב
התערוכה תוצג עד 10.8. שעות פתיחה: שלישי – חמישי 11:00-18:00, שישי – שבת 10:00-14:00

'הפוסט אנושי: מחווה לגרניקה', תערוכת יחיד של מישל פלטניק. אוצרות: חוה אלדובי וכרמית בלומנזון
הגרניקה של פיקאסו היא כנראה יצירת האמנות האנטי מלחמתית המפורסמת מכולן. ציורו המונומנטלי של פבלו פיקאסו מתאר את המתקפה הגרמנית האכזרית על העיר הספרדית שנתנה לעבודה את שמה. סגנונו המיוחד של פיקאסו נתן לעבודה את מעמדה האיקוני וכיום אין כמעט מי שלא מזהה אותה מייד אפילו ממבט באחד האלמנטים בה. מישל פלטניק, אחד האמנים החביבים עלינו, ניגש לטפל בגרניקה בסגנון המיוחד שהפך למזוהה עימו – פירוק והרכבה של יצירות מופת והמרת דימויים דו מימדיים לתלת מימד ולוידאו. בגלריה של האוניברסיטה הפתוחה הוא בונה מיצב וידאו ופיסול שמפרק את האלמנטים ביצירה המפורסמת והופך אותם לאינטראקטיביים. הדמויות והאובייקטים השונים הופכים לבובותרובוטים ועבודות הוידאו מציגות את ידיו של האמן מניעות אותם כמריונטות. הפיסול בחלל התערוכה לעומת זאת, נשלט על ידי חיישנים ומנועים ומגיב לתנועת הקהל בתערוכה. אמרנו כבר שפלטניק הוא מהאמנים החביבים עלינו וזו בדיוק הסיבה – היכולת שלו לקחת יצירות שכולנו ראינו כבר עשרות ומאות פעמים ולהפוך אותן לרעננות באמצעות מגע הקסם שלו.
אירוע פתיחה: יום שישי, 11.7, 10:30, גלריית האוניברסיטה הפתוחה, דרך האוניברסיטה 1, רעננה
בפתיחה יושק גם קטלוג התערוכה ובשעה 11:00 ייערך סיור מודרך בתערוכה בהשתתפות האמן ואוצרות התערוכה.
התערוכה תוצג עד 5.9. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 18:00-9:00, שישי 13:00-9:00

9-12.7 פסטיבל סרטי אמנים בארטפורט, תל אביב, ובמוזיאון ישראל, ירושלים. מנהל אמנותי: ד"ר גלעד רייך
אחרי שיריד ספרי האמן שלהם היה בין האחראים המרכזיים לתחייתו של תחום ספרי האמן בארץ, התחילו בארטפורט לפני כשלוש שנים מסורת חדשה – פסטיבל סרטי אמנות. כמו תמיד בארטפורט השאפתנות היא חלק מהעניין והשנה הפסטיבל כבר נערך בשיתוף עם מוזיאון ישראל ויוצג גם במתחם ארטפורט בתל אביב וגם בבית טיכו בירושלים, שם יערכו ההקרנות בחצר היפה של הבית ההיסטורי. סרטי אמנות הם קטגוריה רחבה שנעה בין הוידאו ארט לבין הקולנוע וכך גם הסרטים המשתתפים בפסטיבל נעים בין שתי דקות לחצי שעה באורכם. אפשר לסמוך על ארטפורט שהאוצרות כאן תהיה לעילא ואכן במסגרת הפסטיבל יתקיימו הקרנות בכורה ליצירות של אמניות ואמנים כמו יעל ברתנא, עילית אזולאי, ניר עברון ועוד.
כדאי להכנס לאתר ארטפורט ולהתעדכן בתוכניה המלאה.
ימי ושעות פעילות:
9.7, יום רביעי, 19:00-23:00, בית טיכו, מוזיאון ישראל, ירושלים
10.7, יום חמישי, 19:00-23:00, בית טיכו, מוזיאון ישראל, ירושלים
11.7, יום חמישי, 19:30-22:00, ארטפורט, תל אביב
12.7, יום שישי, 11:00-24:00, ארטפורט, תל אביב
הכנסו לקישור לתוכניה המלאה 

פנחס כהן גן, מתוך תערוכת יחיד בגלריה בזל, תל אביב. צילום: רן ארדה

פנחס כהן גן, מתוך תערוכת יחיד בגלריה בזל, תל אביב. צילום: רן ארדה

 

שתפו

המלצות אמנות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן