fbpx
רוני קרני, מתוך תערוכת יחידה בגלריה הלובי

לחזור לעניינים – בעדינות. המלצות סוף השבוע 3-5.7

רבות נכתב כבר על ה-"מאפס למאה" שאפיין את השבוע שעבר. רגע אחד אנחנו נמלטים למרחבים מוגנים שלוש פעמים בלילה ורואים בחדשות תמונות שלא חשבנו שנראה ורגע אחר כך אנחנו מתבשרים שנגמר ונקראים לשוב לשגרה. וזאת מבלי לדבר על אלה שנפגעו ישירות מהאירועים, איבדו את ביתם או גרוע מכך.
גם החזרה להמלצות אמנות מסמנת חזרה מסויימת לשגרה – אבל אנחנו מנסים לעשות זאת בעדינות. תערוכות השבוע מתרחקות מהסוער והרועש לטובת שקט ועידון. הן לא מתפשרות על האיכות או חדות המסר, אך הן עושות זאת ללא הרעש מחריש האוזניים שאפיין את התקופה האחרונה. יחד איתן אנחנו מבקשים לשוב אל החיים, אך לעשות זאת בעדינות ובחמלה.

בגלריה הלובי משתמשת רוני קרני בשקט כנשק הסודי שלה; בגלריה נולובז, רוקמת נולי עומר סיפורים אישיים בחוט ומחט; במקום לאמנות חושפת דליה גל סברדלין את מאחורי הקלעים של עבודתה. וגם תאריכים חדשים לסיורים שבוטלו עקב המצב.

אנחנו שולחים ברכת שלום ואהבה לידידינו – אמנים ואמניות, מוזיאונים ומתחמי אמנות שבתיהם נפגעו בלחימה האחרונה.
שיהיה סוף שבוע נעים ושקט ככל האפשר ושישובו כולם הביתה – עכשיו
שני ורנר וצוות Talking Art

נולי עומר, מתוך תערוכת יחידה בגלריה נולובז. צילום: אלה אורגד

'עולם אחר עולם', תערוכת יחידה של רוני קרני. אוצרת: אורית מור
במובן מסוים, ניתן לחשוב על תערוכתה החדשה של רוני קרני כתערוכת מחאה. אבל מי שיכנס לחלל גלריה הלובי ויצפה לראות דימויים בוטים, הצהרות מפוצצות וסיסמאות פוליטיות, ימצא משהו אחר בתכלית. קרני עושה שימוש בדימויים איקוניים על סף המושפט כדי ליצור ציורי קיר המתפרשים על פני כל הגלריה ומציגים צללית של בומרנג, סימן אינסוף, חלקי שלד ואובייקטים חידתיים נוספים. החלל המונוכרומטי והעמוס בסימבוליזם נותן תחושה של כניסה אל תוך חלום ומנתק את הצופה מהעולם שבחוץ. אז איפה כאן המחאה? אל מול עולם שמסתחרר ברעש גדול אל עבר עתיד לא ברור, קרני מסמנת קו שקט בחול. הדימויים הסימבוליים מעבירים מסרים של דו משמעיות כמו הבומרנג השב אל המשליך אותו או הלאסו שבמקום ללכוד חיות הופך לסמל אינסוף – בימים שנראים כמו תחרות מי צועק את ההצהרה המזעזעת ביותר אל חלל האוויר, הנשק של קרני הוא ספק ושאלה.
אירוע פתיחה: יום חמישי, 3.4, 20:00, גלריה הלובי, ארלוזורוב 6, תל אביב
התערוכה תוצג עד 2.8. שעות פתיחה: חמישי 16:00-19:00, שישי-שבת 11:00-14:00

'דבש וארס', תערוכת יחידה של נולי עומר. אוצרת: אדוה דרורי
תערוכתה החדשה של נולי עומר מצטרפת לרנסאנס המסחרר שעובר על אמנות הטקסטיל בשנים האחרונות. מקבץ תערוכות הטקסטיל במוזיאון הרצליה ותערוכת הטקסטיל שהוצגה בבית בנימיני לפני כמה חודשים הן דוגמה לעוד שתי תערוכות כאלה. בתערוכה מוצגות עבודות רקמה צפופות ועשירות שנוצרו במלאכת יד סבלנית ועמלנית ויוצרות את מה שעומר קוראת לו "ציורקמה". כמו תמיד אצל עומר, העבודות שלה מהלכות על הקו שבין הומור פראי לעדינות נוגעת ללב. במרכזה של התערוכה עומדת דמות שהיא סוג של אלטר אגו של האמנית שבאמצעותה היא מביעה ביקורת חברתית, אך גם מביטה על עצמה במבט אירוני ומתמודדת עם פחדים מפני הזדקנות ומוות. השימוש של עומר ברקמה צבעונית מאפשר לה לעסוק בנושאים כבדי משקל, אך לעשות זאת באווירה מזמינה ולא מאיימת. תערוכה מסקרנת הדורשת מהקהל מבט מעמיק.
אירוע פתיחה: יום חמישי, 3.7, 20:00, גלריה נולובז,  שביל המרץ 3 קומה 3, תל-אביב
התערוכה תוצג עד 2.8. שעות פתיחה: רביעי 12.00-16.00, חמישי 17:00-20:00, שישי ושבת 11:00-14:00 אירוע פייסבוק

'מחברות עבודה', תערוכת יחידה של דליה גל סברדלין. אוצרת: מרב שין בן-אלון
מחברת סקיצות (סקצ'בוק) היא סוג של "סטודיו נייד". אל תוכה יוצקים אמניות ואמנים את רעיונותיהם הגולמיים, משכללים דימויים, בוחנים שילובי צבעים ובודקים מה עובד ושווה פיתוח הלאה ומה ראוי לו שישאר חבוי בין הדפים. יש אמניות אשר בשבילן ספרי הסקיצות הם מדיום אמנותי בפני עצמו – כזה הוא פרוייקט ספרי הסקיצות של דליה גל סברדלין – במסגרתו יצרה האמנית 20 ספרי סקיצות בני 160 עמודים כל אחד. נאמנה לרוח הנסיונית והכנה של הסקצ'בוק, גל סברדלין ממלאה את דפיהם של הספרים, מכסה ומתקנת, אך לא תולשת דפים "שלא הצליחו" ולא עוצרת עד אחרון העמודים. התוצאה היא ספר אחרי ספר של נסיונות צבעוניים ורעיוניים מרתקים. בתערוכה במקום לאמנות היא מציגה תצלומים של הספרים פתוחים בכפולות שונות, לצד עבודות ציור גדולות מימדים על בד שבהם היא מפתחת את הרעיונות שהחלו על הנייר. כך אנו מקבלים הצצה מרתקת אל אחורי הקלעים של תהליך היצירה משלב הרעיון הגולמי ועד הביצוע. העובדה שמרב שין בן אלון היא האוצרת של התערוכה הזו, אף היא מעניינת שכן גם בן אלון משתמשת בפורמט ספרי הסקיצות, ונדמה שתהיה כאן אפשרות להצצה רחבה יותר על חשיבות המדיום הזה.
באותו יום תפתח בגלריה גם תערוכת יחידה של אילנה סלמה אורתר שאוצר יאיר ברק
אירוע פתיחה: יום שישי, 4.7, 12:00, מקום לאמנות, שביל המרץ 6 תל אביב
התערוכה תוצג עד 9.8. שעות פתיחה: שלישי-חמישי: 11:00-18:00, שישי-שבת: 10:00-14:00

וגם – הסיורים הקרובים שלנו
שני סיורים שאנחנו מאוד אוהבים – במוזיאון ישראל בירושלים ובמלון גורדון ביץ' בתל אביב – בוטלו בעקבות המצב וכעת אנחנו שמחים לעדכן שקבענו להם תאריכים חדשים.
הסיור שלנו בתערוכות המוצגות במוזיאון ישראל מספק דיוקן ייחודי של המקום והזמן שבו אנחנו חיים ותדריך אותו האוצרת ואשת האמנות הירושלמית דביר שקד.
בתל אביב אנחנו חוזרים למלון גורדון ביץ' שאת קירותיו מעטר אוסף דובי שיף לאמנות והופך את הביקור בו לחוויה אמנותית מהמעלה הראשונה.
שני הסיורים בחללים סגורים – ממוזגים ברוח העונה וסמוכים למרחבים ממוגנים על כל צרה שלא תבוא. סיורי קיץ מושלמים.
בעינינו אין כמו מפגש קבוצתי מול אמנות טובה כדי לרפא את הנפש ולהחזיר איזון ברגעים מעורערים.
כל הפרטים בקישורים
12.7 – מוזיאון ישראל
18.7 – גורדון ביץ'

דליה גל סברדלין, מתוך תערוכת יחידה במקום לאמנות

שתפו

המלצות אמנות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן